onsdag 12 februari 2014

Vecka 34 och mvc besök :)

Igår var en riktigt knasig dag. Var helt säker på att jag hade tid på mvc... lämnade Minnah strax efter 9, åkte sedan lugnt in till Kungsbacka. Passade på att tanka upp bilen eftersom jag hade tid på mig, skulle inte vara där förrän kl 10. Åkte sedan och parkerade och gick in. Gick upp för trapporna och innan jag gick in innanför dörren ser jag en lapp där man kan få sms-påminnelse. Hmm, det hade jag inte fått denna gången. Plockar upp min kalender och ser att jag ska dit som idag. Jag hade inte kollat upp innan i kalendern eftersom jag var så säker på att jag skulle dit på tisdagen, men icke. Bara att vända på klacken och åka till Maxi och handla. Ringer mamma för att fråga en sak, men när jag väl har henne på tråden så minns jag inte vad jag ska fråga (blir man trött eller?!). Sen tar jag en kundvagn och går in och då märker jag att jag glömt min (långa) inköpslista hemma. Men FAN rent ut sagt! Står och funderar ett tag på vad det stod på listan, men jag är helt blank. Stod faktiskt och småskrattade åt mig själv... Fick i alla fall handlat hem lite mat, som också fanns med på listan ;-)

Idag gjorde jag ett nytt försök att besöka mvc :) Först tog vi blodtryck, det låg på 113/72. Sen pratade vi lite om hur jag mådde och om jag kände Lillebror i magen varje dag. O ja! Han håller allt igång ;-) Efter det var det dags att klämma lite på magen. Hon tyckte att han låg med huvudet neråt, i alla fall som hon kunde känna. SF måttet låg på 31 cm och hjärtljuden låg på 166. Så vi fick vänta ett slag för att se om han lugnade ner sig lite. 2 minuter senare var de i alla fall nere på 150 :) Lika pigg i magen som storasyster var! Nästa gång ville jag att Viktor ska följa med, eftersom då kommer hon känna riktigt hur han ligger i magen. Exakt samma tid med Minnah så låg hon också med huvudet neråt, men gången därpå hade hon vänt sig. Så risken finns att Lillebror gör samma sak. Vi bokade in en tid kl 13 och så såg min bm att kl 13:30 fanns en ledig tid på UL, så hon bokade den också :D Vi kollade på UL med Minnah också för att se mer noga hur hon låg, men det var på en riktigt gammal maskin, man såg knappt på bilden att det var en bebis! Men här i Kungsbacka gör de RUL och allting så de har riktigt bra saker :) Ska bli så kul att få se Lillebror om 2 veckor igen! Hoppas bara att han fortfarande ligger rätt så att vi kan få uppleva en "vanlig" förlossning. Det återstår att se!

Nu blir det kaffe och tv en stund. Sen ska jag försöka plocka i ordning lite här innan det är dags att hämta skrutt på förskolan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar